Het is di 16 okt 2018, 09:54




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 27 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende
 A77 foutmelding "Camera Error" 
Auteur Bericht
Avatar gebruiker

Geregistreerd op: zo 29 nov 2009, 16:56
Berichten: 1202
Woonplaats: Barendrecht
Bericht A77 foutmelding "Camera Error"
Sinds een tijdje heb ik een vervelend probleem met mijn A77. :(

Na het maken van een foto kan het gebeuren dat de camera vastloop. Op het scherm verschijnt "Camera Error".
Er rest slechts een remedie om dit ongedaan te maken, de camera uit schakelen.
Nadat de camera opnieuw is aangezet kan je de laatste foto bekijken, deze blijkt gemaakt te zijn.
Na een willekeurig aantal foto's gemaakt te hebben kan de foutmelding 'spontaan' opnieuw te voorschijn komen.
Soms is het aantal een enkele en een andere keer tientallen tot veel meer.

Zoek werk op internet levert de nodige 'oplossingen', allemaal met het doel om de camera software te resetten.
Ik vraag mij, door de praktijk ervaring gevoed, af of het probleem door de Sluiter wordt veroorzaakt.
Deze maakt immers een goede foto, maar lijkt het op het laatste moment net niet iets goed te doen waardoor de software/camera in de fout gaat.

Zijn er forumleden die hier ervaring mee hebben?
Misschien een 'slimme' tip weten?

_________________
Groet,
Jan
A77 II / Sony 16-50 F2.8 SSM / Tamron SP 70-300 F4.0-5.6 Di USD / Tamron 90mm F2.8 DI / Godox TT685s + X1T-s / Mecablitz 15 MS-1 digital Afbeelding


zo 03 jul 2016, 13:12
Profiel

Geregistreerd op: za 22 dec 2012, 11:56
Berichten: 140
Bericht Re: A77 foutmelding "Camera Error"
Het laatste wat je camera heeft gedaan is denk ik niet de sluiter, maar het opslaan van de foto, want die is al oproepbaar.
Wellicht is er dan iets met je opslag kaart?


zo 03 jul 2016, 19:20
Profiel
Avatar gebruiker

Geregistreerd op: do 12 mei 2011, 19:43
Berichten: 502
Woonplaats: Naaldwijk
Bericht Re: A77 foutmelding "Camera Error"
Ik heb een soortgelijk probleem gehad met m'n A77II en dat had te maken met de steady shot.
Camera weg gebracht, is onder garantie gerepareerd en daarna het error probleem niet meer gehad.


zo 03 jul 2016, 19:30
Profiel
Avatar gebruiker

Geregistreerd op: zo 29 nov 2009, 16:56
Berichten: 1202
Woonplaats: Barendrecht
Bericht Re: A77 foutmelding "Camera Error"
Wim schreef:
Het laatste wat je camera heeft gedaan is denk ik niet de sluiter, maar het opslaan van de foto, want die is al oproepbaar.
Wellicht is er dan iets met je opslag kaart?


Wim,
niet aan gedacht, ga ik uit proberen.

_________________
Groet,
Jan
A77 II / Sony 16-50 F2.8 SSM / Tamron SP 70-300 F4.0-5.6 Di USD / Tamron 90mm F2.8 DI / Godox TT685s + X1T-s / Mecablitz 15 MS-1 digital Afbeelding


ma 04 jul 2016, 20:20
Profiel
Avatar gebruiker

Geregistreerd op: zo 29 nov 2009, 16:56
Berichten: 1202
Woonplaats: Barendrecht
Bericht Re: A77 foutmelding "Camera Error"
Ron schreef:
Ik heb een soortgelijk probleem gehad met m'n A77II en dat had te maken met de steady shot.
Camera weg gebracht, is onder garantie gerepareerd en daarna het error probleem niet meer gehad.


Ron,
ik ga dit zeker uitproberen.

Alle tips zijn welkom.

En ter reparatie aanbieden is afvragen of deze reparatie kosten opwegen tegen de restwaarde van de A77.
Ik weet het niet, maar je zit snel aan een aantal honderden euro's.
Dan is het wikken en wegen of het verstandig is om de A77 op termijn te vervangen.

Maar, eerst de komende tijd de 2 tips (die van jou en Wim ) uitproberen.

_________________
Groet,
Jan
A77 II / Sony 16-50 F2.8 SSM / Tamron SP 70-300 F4.0-5.6 Di USD / Tamron 90mm F2.8 DI / Godox TT685s + X1T-s / Mecablitz 15 MS-1 digital Afbeelding


ma 04 jul 2016, 20:27
Profiel
Avatar gebruiker

Geregistreerd op: vr 04 mei 2012, 10:23
Berichten: 1070
Woonplaats: Hasselt
Bericht Re: A77 foutmelding "Camera Error"
Misschien overbodig om te zeggen! Formatteren in de camera en de foto's niet deleten op de pc! ;) :idea:

_________________
De snelste manier om geld te verdienen met fotografie is je camera verkopen!


di 05 jul 2016, 05:51
Profiel WWW
Avatar gebruiker

Geregistreerd op: zo 29 nov 2009, 16:56
Berichten: 1202
Woonplaats: Barendrecht
Bericht Re: A77 foutmelding "Camera Error"
Digiton schreef:
Misschien overbodig om te zeggen! Formatteren in de camera en de foto's niet deleten op de pc! ;) :idea:


Dit is nooit overbodig om aan te halen.
Vanaf het moment dat ik mijn eerste Sony kocht (A300) komt de SD uit de camera om via een kaartlezer de bestanden te kopiëren.
Leeg maken van de SD vindt na terug plaatsing in de camera plaats door hem hierin te formatteren.

Ik gebruik sinds lange tijd wel het zelfde Lexar Pro SD-kaartje, toch eens m'n 2de gaan gebruiken.

_________________
Groet,
Jan
A77 II / Sony 16-50 F2.8 SSM / Tamron SP 70-300 F4.0-5.6 Di USD / Tamron 90mm F2.8 DI / Godox TT685s + X1T-s / Mecablitz 15 MS-1 digital Afbeelding


di 05 jul 2016, 18:12
Profiel

Geregistreerd op: di 07 okt 2008, 11:57
Berichten: 46
Woonplaats: Sassenheim
Bericht Re: A77 foutmelding "Camera Error"
Dag Jan,
is het probleem inmiddels opgelost met een nieuwe kaart?


wo 06 jul 2016, 11:54
Profiel
Avatar gebruiker

Geregistreerd op: zo 29 nov 2009, 16:56
Berichten: 1202
Woonplaats: Barendrecht
Bericht Re: A77 foutmelding "Camera Error"
Theo Nieuwenhuijsen schreef:
Dag Jan,
is het probleem inmiddels opgelost met een nieuwe kaart?

Eventjes geduld, eerst wat centjes voor de baas verdienen.
Zodra ik hierover iets kan melden kom ik hier zeker op terug.

_________________
Groet,
Jan
A77 II / Sony 16-50 F2.8 SSM / Tamron SP 70-300 F4.0-5.6 Di USD / Tamron 90mm F2.8 DI / Godox TT685s + X1T-s / Mecablitz 15 MS-1 digital Afbeelding


wo 06 jul 2016, 12:44
Profiel

Geregistreerd op: ma 14 dec 2009, 09:18
Berichten: 3354
Bericht Re: A77 foutmelding "Camera Error"
heb nog nooit anders gedaan dan de foto's in de computer verwijderen, waarom moet dat wel?

_________________
www.levenoplandlust.nl


do 07 jul 2016, 16:31
Profiel
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 27 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
phpBB.nl Vertaling