Het is di 21 aug 2018, 19:45




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 27 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3  Volgende
 A77 foutmelding "Camera Error" 
Auteur Bericht
Avatar gebruiker

Geregistreerd op: zo 29 nov 2009, 16:56
Berichten: 1202
Woonplaats: Barendrecht
Bericht Re: A77 foutmelding "Camera Error"
fotomiep schreef:
heb nog nooit anders gedaan dan de foto's in de computer verwijderen, waarom moet dat wel?

Waarom Gemma, het is meer dat het "beter" of "verstandiger" is.

"Moeten"? Nee, het is "Beter van wel".

Ieder apparaatje waar je bijvoorbeeld een SD-kaartje in duwt zoals een kaartlezer van een computer, kan intern net is anders elektronische omgaan met het inwendige van het SD-kaartje.
Om het zekere van het onzekere te nemen, om 100% zeker te zijn dat je camera exact de weg weet in het kaartje, om de gemaakte foto op te slaan is het aan te raden om de geheugenkaarten in de camera, waar deze in gebruikt gaat worden, te formatteren. Gewoon voor alle zekerheid, om "foutjes" uit te sluiten.

Ik zelf en vele met mij behandelen de geheugenkaartjes als volgt
- in de camera plaatsen
- met de camera het geheugenkaartje formatteren
- foto's maken
- in een kaartlezer, verbonden met een computer, plaatsen
- bestanden kopiëren van geheugenkaartje naar HD in de computer
- in camera plaatsen
- met de camera het geheugenkaartje formatteren
- et cetera

_________________
Groet,
Jan
A77 II / Sony 16-50 F2.8 SSM / Tamron SP 70-300 F4.0-5.6 Di USD / Tamron 90mm F2.8 DI / Godox TT685s + X1T-s / Mecablitz 15 MS-1 digital Afbeelding


do 07 jul 2016, 18:46
Profiel
Avatar gebruiker

Geregistreerd op: zo 29 nov 2009, 16:56
Berichten: 1202
Woonplaats: Barendrecht
Bericht Re: A77 foutmelding "Camera Error"
Oh, we dwalen van het eigenlijke Onderwerp af t.w. Camera Error

_________________
Groet,
Jan
A77 II / Sony 16-50 F2.8 SSM / Tamron SP 70-300 F4.0-5.6 Di USD / Tamron 90mm F2.8 DI / Godox TT685s + X1T-s / Mecablitz 15 MS-1 digital Afbeelding


do 07 jul 2016, 18:47
Profiel
Avatar gebruiker

Geregistreerd op: wo 28 jan 2015, 08:35
Berichten: 314
Woonplaats: Friesland...
Bericht Re: A77 foutmelding "Camera Error"
‘K werk met verschillende camera merken en heb dit probleem nooit gehad…
‘K zet mijn foto’s via een usb kabeltje aan de camera en computer, via programma naar een bestand in de computer…
En formatteert mijn geheugenkaartje altijd in de camera… ;)

_________________
Gr. Marius...


Laatst bijgewerkt door M@rius op vr 08 jul 2016, 09:37, in het totaal 2 keer bewerkt

vr 08 jul 2016, 09:01
Profiel
Avatar gebruiker

Geregistreerd op: vr 04 mei 2012, 10:23
Berichten: 1070
Woonplaats: Hasselt
Bericht Re: A77 foutmelding "Camera Error"
M@rius schreef:
‘K werk met verschillende camera merken en heb dit probleem nooit gehad…
‘K zet mijn foto’s via een usb kabeltje aan de camera en computer, via programma naar een bestand in de computer…
En formatteert mijn geheugenkaartje altijd in de computer… ;)


gewoon blijven doen als dat nog steeds goed gaat!!
maar het is niet de juiste procedure
!

_________________
De snelste manier om geld te verdienen met fotografie is je camera verkopen!


vr 08 jul 2016, 09:23
Profiel WWW
Avatar gebruiker

Geregistreerd op: wo 28 jan 2015, 08:35
Berichten: 314
Woonplaats: Friesland...
Bericht Re: A77 foutmelding "Camera Error"
Digiton schreef:
M@rius schreef:
‘K werk met verschillende camera merken en heb dit probleem nooit gehad…
‘K zet mijn foto’s via een usb kabeltje aan de camera en computer, via programma naar een bestand in de computer…
En formatteert mijn geheugenkaartje altijd in de computer… ;)


gewoon blijven doen als dat nog steeds goed gaat!!
maar het is niet de juiste procedure
!


Foutje van mij sorry, ik bedoel formateren in de camera!!!!… :!: :!: :!:

_________________
Gr. Marius...


vr 08 jul 2016, 09:39
Profiel
Avatar gebruiker

Geregistreerd op: zo 29 nov 2009, 16:56
Berichten: 1202
Woonplaats: Barendrecht
Bericht Re: A77 foutmelding "Camera Error"
Over het probleem met "Camera Error"

Vandaag een uurtje of wat in Blijdorp rond gedwaald en de nodige "test" foto's gemaakt.
Ondanks dat de beeldstabilisatie UIT stond verscheen er 1x de camera foutmelding.

Na de foutmelding uitgeschakeld, lens losgekoppeld van de body en meerdere keren 1/4 slag heen en weer gedraaid.
Dit met de bedoeling om de lens/body contacten "schoon" te "schuren" om zo een beter elektrisch contact tussen beide te realiseren.
Meerdere foto's in turbo mode gemaakt, foto voor foto gemaakt
Tot het moment dat ik huiswaarts ging bleef de foutmelding weg.

Het blijft een vervelend probleem, je moet op de camera kunnen vertrouwen.
Vandaag 1x in de fout, andere dagen meerdere keren in de fout.

De volgende test zal zijn met een andere geheugenkaart.

_________________
Groet,
Jan
A77 II / Sony 16-50 F2.8 SSM / Tamron SP 70-300 F4.0-5.6 Di USD / Tamron 90mm F2.8 DI / Godox TT685s + X1T-s / Mecablitz 15 MS-1 digital Afbeelding


za 09 jul 2016, 18:38
Profiel
Avatar gebruiker

Geregistreerd op: zo 09 mei 2010, 18:40
Berichten: 2848
Bericht Re: A77 foutmelding "Camera Error"
Indien het vuil op je contacten is, zou ik niet meerdere keren de lens erop en eraf doen (1/4 slag). Je kan dan beter de contacten van de camera en de lens(en) schoonmaken met een klein doekje met alcohol (>70%) Isopropyl o.i.d. Het zou misschiens zelfs de camera error kunnen oplossen, maar dat is maar een aanname.

_________________
U bent van harte welkom op http://www.romijnfotografie.nl


ma 11 jul 2016, 15:51
Profiel WWW
Avatar gebruiker

Geregistreerd op: zo 29 nov 2009, 16:56
Berichten: 1202
Woonplaats: Barendrecht
Bericht Re: A77 foutmelding "Camera Error"
Inmiddels zijn we heel wat dagen verder waarin de nodige foto's met helaas de nodige vastlopers zijn gemaakt.

Wat is ook bedenk, niets IS de oplossing voor dit camera probleem.
Ik zal mij er in moeten berusten en een bijbaantje moeten nemen om te sparen voor een vervangende body. :(
Zolang vervanging nog geen feit is, zal ik deze body met zijn camera error's voor lief moeten nemen, is niet anders.

_________________
Groet,
Jan
A77 II / Sony 16-50 F2.8 SSM / Tamron SP 70-300 F4.0-5.6 Di USD / Tamron 90mm F2.8 DI / Godox TT685s + X1T-s / Mecablitz 15 MS-1 digital Afbeelding


do 11 aug 2016, 21:18
Profiel

Geregistreerd op: ma 14 dec 2009, 09:18
Berichten: 3354
Bericht Re: A77 foutmelding "Camera Error"
Wat vervelend, Jan
Heel lastig als je niet op je materiaal kunt vertrouwen
zit de camera niet meer in de garantie?


Misschien kun je hiermee een keer contact opnemen:
ACE-Camera-videocamera-Reparatie.nl

zeer schappelijk en behulpzaam daar!

_________________
www.levenoplandlust.nl


ma 15 aug 2016, 07:29
Profiel
Avatar gebruiker

Geregistreerd op: zo 29 nov 2009, 16:56
Berichten: 1202
Woonplaats: Barendrecht
Bericht Re: A77 foutmelding "Camera Error"
Gemma,
ik ga hier zeker contact mee opnemen.
Bedankt voor je input.
wordt vervolgd zal ik maar zeggen.

_________________
Groet,
Jan
A77 II / Sony 16-50 F2.8 SSM / Tamron SP 70-300 F4.0-5.6 Di USD / Tamron 90mm F2.8 DI / Godox TT685s + X1T-s / Mecablitz 15 MS-1 digital Afbeelding


ma 15 aug 2016, 09:43
Profiel
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 27 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3  Volgende


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
phpBB.nl Vertaling